A bevásárlókosara jelenleg üres.
TERMÉKCSOPORTOK    Csakra ékszerek    Navaratna ékszerek    Meditációs ékszerek    Nepáli ékszerek    Viking és kelta ékszerek    Reiki szimbólumok    Egyiptomi ékszerek    Asztrológiai ékszerek    Borostyán babalánc    Kiegészítők    Újdonságok    Akciós ékszerek!    Egyedi ékszerek TERMÉKTÍPUSOK    Medálok    Fülbevalók    Karkötők, bokaláncok    Nyakláncok    Ékszer szettek ÚJ    Gyűrűk    Charm KÜLÖNLEGES AJÁNLATAINK    Gyerekeknek    Férfiaknak    Kismamáknak    Ballagásra ajánljuk!
Csakrateszt

Kérdezd tanácsadónkat!Mandra | A drágakövekről

A drágakövekről PDF  | Nyomtatás |  E-mail

Mit nevezünk drágakőnek?

20160301-IMG 7252A drágakövek általában olyan ásványok, amelyek megmunkáltak vagy megmunkálhatók, és díszítésre, ékszerekhez (is) használják őket. Követelmény, hogy szépek, ritkák és ellenállóak legyenek.

Többnyire ásványok: természetes eredetű szervetlen vegyületek, állandó kémiai összetétellel és rendezett belső szerkezettel, például gyémánt, ametiszt, citrin stb.

Néhány drágakő, mint a borostyán, a gyöngy, a korall, növényi vagy állati eredetű szerves anyag.

Léteznek mesterséges anyagok, amelyek laboratóriumokban készülnek. Ezek a szintetikus kövek bár kémiai összetételükben, megjelenésükben megegyeznek, hasonlítanak a természetes kövekre, de rezgésük, hatásuk meg sem közelíti a valódi, természetes drágakövekét.

Itt, a Mandra webáruházban kapható ékszerek mindegyike valódi, természetes drágaköveket tartalmaz, erről minden esetben meggyőződünk, és garanciát kérünk ékszereink készítőitől.

Ismert még a féldrágakő elnevezés, amellyel a legkülönlegesebb és legdrágább kövek (gyémánt, rubin, zafír, smaragd stb. közül is a legjobb minőségű darabok) kivételével a természetes köveket illetik. Több hozzáértő szakember azonban fölöslegesnek és értelmetlennek tartja ezt az elnevezést, így mi sem használjuk. Maradjunk csak a drágakőnél.

Drágakövek csiszolása

navnepal gyemant indexA drágaköveket csiszolással munkálják meg, azaz teszik ékszerbe foglalhatóvá, vagy –fűzhetővé az adott követ. Ez egy fizikai behatás, amely a kövek lényegét, rezgését nem, vagy csak kis mértékben befolyásolja. Indiában a csakraékszer és navaratna ékszer készítő mesterek tisztában vannak ezzel, és csak annyira és úgy munkálják meg ezeket a természetes drágaköveket, hogy azok rezgése, hatása megmaradjon.

A kínálatunkban kapható ékszerek esetében alapvetően kétféle csiszolással találkozhatunk:

-Cabochon (ejtsd kaboson) vagy domború forma: amikor legömbölyített, fényesre csiszolt felületet képeznek ki,

-Fazettált vagy gyémánt csiszolás: amikor a drágakő felületére számos sima felületet, fazettát csiszolnak. Ezek a fazetták elnyelik és visszaverik a fényt, csodálatos hatást keltve.

Gyógyító kövek

A kövekkel való gyógyítás története

8074499 lA betegségek, különböző tünetek gyógykövekkel való kezelésére történő első utalásokat a kínai kultúrában találunk, számos feljegyzés maradt hátra a kövek gyógyerejéről. Később, az ókorban, Arisztotelész írásaiból is megismerhetjük a drágakövekkel való kezelés korabeli módszereit. Az ősi ayurvéda-filozófia is ajánl köveket a test és lélek harmonizálására, igaz, számos esetben porrá tört formában. Visszatérve az európai kulturális gyökerekhez, a Bibliában is találunk számos utalást a drágakövek erejére vonatkozóan, a Jelenések könyvében 12 drágakövet sorolnak fel, amelyek egészen a középkorig a legjelentősebb szimbólum-, védő és gyógyító köveknek (p.l az osztrák császári koronában, ami II. Rudolf koronájaként ismert, mind a 12 kő megtalálható, ezzel szimbolizálva, hogy az uralkodó Krisztus földi helytartója).

A kövek a XVI. századtól bizonyíthatóan fontos szerepet játszottak a gyógyászatban. Ezen a területen különösen Philip Aureolus Bombast (1493-1541) ért el kimagasló eredményeket, őt ma Paracelsus néven ismeri a világ. „Az ásványokról” írott művében ír a gyógykövek alkalmazásáról, illetve szerkezetükre is kitér. Többféleképpen dolgozott a gyógykövekkel: megkülönböztette a „szubsztanciákat”, amelyek a betegség tüneteit szüntetik meg, és a „szubtilis erőket”, amelyek egyidejűleg a „testi fogyatkozás okát is leküzdik”.

A drágakövek hatása

20150918-IMG 3667A kövekkel való gyógyítás, terápia azon alapul, hogy egyidejűleg hat a testre, a lélekre és a szellemre, vagyis lényünk minden aspektusára. A kövek hatása szubtilis energiarezgéseikre vezethető vissza, amely a rendezett kristályrácsból ered. Testünk és minden egyes szervünk, a sejtjeink is bizonyos frekvencián rezegnek. Ha valamely szervünk zavart szenved, megbetegszik, akkor más frekvencián kezd el rezegni. A drágakő gyógyászat azon alapul, hogy a megfelelő kő alkalmazásával az adott szervnek megfelelő eredeti frekvenciát segítsen visszaállítani. Egy-egy betegség vagy tünet, állapotunk testi vagy lelki szintű problémája, az valamely energetikai terület kiegyensúlyozatlanságára utal. Mivel a különböző lelki és testi zavarok más-más energiafrekvenciát mutatnak, a zavar feloldására a megfelelő drágakövet, ásványt alkalmazva a hiányzó energiafrekvencia kiegyenlítődik. Gyógyhatásuk tehát abban rejlik, hogy a megváltozott rezgésekre, amelyek tünetek, illetve a betegség okozói is egyben, ezeknek a köveknek a segítségével kiegyensúlyozó, szabályozó hatást fejthetünk ki.

Alkalmazási lehetőségek

Az alkalmazás egyik legelterjedtebb formája, hogy testünkön viseljük ezeket a gyógyhatású drágaköveket. Kínálatunkban található drágaköves ékszerek ezzel a céllal készültek és kerültek kínálatunkba. Azon túl, hogy jó hatással vannak viselőjükre, így még esztétikus megjelenésükkel is segítenek, és egyik legegyszerűbb és legkönnyebben kivitelezhető formája annak, hogy huzamosabb ideig hagyjuk hatni a köveket.

Kérdés szokott lenni, hogy fontos-e, hogy közvetlenül érintkezzen bőrünkkel az ékszer, illetve a drágakő. A válasz erre az, hogy igen, az a legjobb, ha érintkeznek, pl az ezüst foglalatban található kövek csakraékszereink, navaratna ékszereink esetében mindig úgy vannak elhelyezve, hogy a foglalat alján van egy „lyuk”, így tud a kő maradéktalanul hatni ránk. De szubtilis (finomrezgésű ) hatásuknak köszönhetően rezgésük a test energiamezejében is igen hatékony, így például egy (lógós) fülbevaló, vagy egy nadrágzsebben hordott marokkő esetében is.

A drágaköveket más módon is alkalmazzák gyógyhatásuk okán. A teljesség igénye nélkül ilyen egyéb alkalmazási mód a már említett marokkő, amit zsebünkben hordunk, vagy a problémás területre helyezünk adott ideig. Tehetjük alvási időszakban a párnánk alá, meditáció közben magunk elé, vagy akár kört rajzolva többet magunk köré helyezve.

A Feng Shui-ban a gyógyköveket a térenergia harmonizálására használják: pl ametiszt-kristálytelepeket, hegyikristály tűket helyeznek el a lakásban, de ilyen, amikor sókristálylámpát, vagy drágakőcsobogót látunk egy-egy lakásban. Drágakő masszázshoz vagy reflexzóna-kezeléshez egy kimondottan erre a célra kialakított, csiszolt pálcát használnak, de ezeket csak óvatosan alkalmazzunk. De golyó formájúra csiszolt gömböket is lehet kapni masszírozó eszközként. Lehet fürdővízbe is tenni, ilyenkor vagy por-formában, vagy a fürdés előtt egy órával hideg/langyos vízbe kell helyezni a követ/köveket, majd ezt a vizet kell a fürdőhöz adni. A drágaköveket nem, mert a túl forró víz a legtöbb kőben kárt tehet. Drágakő vizet ivóvíznek is szokás készíteni, a kancsó aljára helyezett (előzőleg jól megmosott) kövek áztatásával.

Az, hogy milyen módon és milyen hosszan alkalmazzuk a köveket, az leginkább a személyes preferenciáktól, illetve a fennálló probléma jellegétől és fennállásának hosszától függ. Minél régebb óta húzódó és súlyosabb a zavar, annál hosszadalmasabb és átfogóbb a gyógykő alkalmazása, legyen szó testi és/vagy lelki problémáról.

Irodalom:

1. Sonja Heider: Gyógyító kövek könyve, 2015.

2. Cally Hall: Drágakövek, 2002.

3. A. L. Matlins, A.C. Bonanno: Ékszerek és drágakövek, 2002.

4. W.B. Crow: Precious stones, 1985.

 

English


Elfelejtette jelszavát?
Elfelejtette felhasználónevét?
Még nincs fiókja? Regisztráljon


Megbizhatobolt.hu - Ellenőrzött weboldal!

Írd be a keresendő szót és keress oldalunkon.


Név:

Email:Elérhetőségünk: tel: (06-1) 788-2067, email: info@mandra.hu


Kép