A bevásárlókosara jelenleg üres.
TERMÉKCSOPORTOK    Csakra ékszerek    Navaratna ékszerek    Meditációs ékszerek    Nepáli ékszerek    Viking és kelta ékszerek    Reiki szimbólumok    Egyiptomi ékszerek    Asztrológiai ékszerek    Borostyán babalánc    Kiegészítők    Újdonságok    Akciós ékszerek!    Egyedi ékszerek TERMÉKTÍPUSOK    Medálok    Fülbevalók    Karkötők, bokaláncok    Nyakláncok    Ékszer szettek ÚJ    Gyűrűk    Charm KÜLÖNLEGES AJÁNLATAINK    Gyerekeknek    Férfiaknak    Kismamáknak    Ballagásra ajánljuk!
Csakrateszt

Kérdezd tanácsadónkat!Mandra | A navaratnáról

A navaratnáról PDF  | Nyomtatás |  E-mail

 

NAVARATNA A HINDUK GYÓGYÍTÓ ÉS VÉDELMEZŐ ÉKSZERE

navszirom szett jpg

 Keleten a hindu kulturában a Navaratna ékszereknek különös jelentőséget tulajdonítanak. A 9 drágakővel kirakott ezüst ékszerek viselőjének jólétét és életének pozitívvá fordulását hívatott biztosítani. A hinduk úgy tartják, a Navaratna viselőjét megóvja a betegségektől, védelmezi a veszélyektől és a kórságtól, felerősíti életének pozitív energiáit.

 A Navaratna díszítéséhez pontosan 9 drágakövet használnak, mely szám a navaratna nevében is megjelenik. Az ősi kultúrákban, az egyiptomiaknál, a védákban, de még a népi kultúrában is a 9-es szám rendkívüli jelentőséggel bír. Buddha tanításai 9 részből állnak, a világot jelképező mandala 9x9 kockából tevődik össze, mely jelképezi a tökéletességet és az örökkévalóságot és 9 bolygót elemez a védikus asztrológia, a jyotish.

 Navaratna viselésekor fontos, hogy az ékszer a bőrrel érintkezzen vagy aurán belül legyen, medál, fülbevaló vagy gyűrű formájában.

 A Navaratna ékszereket pontosan 9 drágakő díszíti:

1. gyémánt vagy cirkon 2. rubin 3. smaragd vagy jáde 4. gyöngy 5. zafír vagy citrin 6. korall 7. topáz 8. tigrisszem 9. gránát

14101475 lA 9 drágakő a 9 bolygó köve egymás tulajdonságait kiegészíti, potenciáljukat, egymás hatását erősítik. A régi tanok szerint minden egyes drágakő bizonyos gyógyító tulajdonsággal bír, melyben a keletiek máig hisznek.

A gyémánt és a cirkon a félelem és feszültség ellen hat, kiegyensúlyozottá tesz.

A rubin védelmez a rossz szándékúakkal szemben, energetizálja viselőjét és egészségét visszafordítja.

Smaragd a szerelmi kapcsolatok segítője. Viselőjét megóvja a gyomorbajoktól, mérgező rovaroktól, harapásuktól, szembetegségektől. Azt mondják róla, hogy elhalványul, ha viselője megcsalatik.

Az igazgyöngy erősíti a szívet és az ajurvédikus indiai orvoslás alapanyaga is.

A zafír kékje a megvilágosodás, a Buddhizmus színe, mely segíti az odaadást és önfeláldozást.

A korall a legkedveltebb drágakő, mert a betegségek gyógyítójának tartják, javítja a memóriát és erőteljes védelmező a rossz ellen. Talán ezért használják rózsa fűzérnek és a gyerekek ékszerének.

Topáz gazdagságot és hosszú életet hoz viselőjének. Színe az aranysárgától a színtelenig vezet.

A tigrisszem biztonságot sugároz, harmonizál és védelmet nyújt.

A gránát leginkább vörös színben fordul elő. Önbecsülést és összpontosítást fokozza.

 

English


Elfelejtette jelszavát?
Elfelejtette felhasználónevét?
Még nincs fiókja? Regisztráljon


Megbizhatobolt.hu - Ellenőrzött weboldal!

Írd be a keresendő szót és keress oldalunkon.


Név:

Email:Elérhetőségünk: tel: (06-1) 788-2067, email: info@mandra.hu


Kép