A bevásárlókosara jelenleg üres.
TERMÉKCSOPORTOK    Csakra ékszerek    Navaratna ékszerek    Meditációs ékszerek    Nepáli ékszerek    Viking és kelta ékszerek    Reiki szimbólumok    Egyiptomi ékszerek    Asztrológiai ékszerek    Borostyán babalánc    Kiegészítők    Újdonságok    Akciós ékszerek!    Egyedi ékszerek TERMÉKTÍPUSOK    Medálok    Fülbevalók    Karkötők, bokaláncok    Nyakláncok    Ékszer szettek ÚJ    Gyűrűk    Charm KÜLÖNLEGES AJÁNLATAINK    Gyerekeknek    Férfiaknak    Kismamáknak    Ballagásra ajánljuk!
Csakrateszt

Kérdezd tanácsadónkat!Mandra | A drágakövekről | Drágakövek, ásványok tisztítása, feltöltése

Drágakövek tisztítása, feltöltése PDF  | Nyomtatás |  E-mail

20160301-IMG 7256A természetes drágaköveket és az azokból készült ékszereket első használat, viselés előtt meg kell tisztítani és fel kell tölteni, majd a későbbiekben érzés szerint időről időre, ezt érdemes megismételni. Ez nagyon fontos, mert így tudja a drágakő maximálisan kifejteni segítő, gyógyító hatását viselőjére. Bővebben itt írtunk a drágakövek rezgéséről, és arról, hogy hogyan fejtik ki hatásukat viselőjükre.

A tisztítás és feltöltés a következőképpen történhet:

1. Először is meg kell tisztítani az ékszert, a követ/köveket mindattól, ami befolyásolhatta viselés előtt, vagy huzamosabb viselés után az eredeti rezgési frekvenciáját. Például az ékszer készítője, a fémjelzők, vagy éppen mi, itt a Mandra webáruházban csomagolás közben hozzáértünk, de huzamosabb viselés alatt Te magad is hatással vagy a drágakövekre.

water-drop-384649 640A legjobb módszer a tisztításra az, ha 1-2 percig (nem meleg!) folyóvíz alá tartod az ékszert vagy követ, majd egy puha törlővel leitatod róla a nedvességet, hagyod megszáradni. Óvatosan kell bánni a porózus kövekkel (pl. azurit, malachit, türkiz a legismertebbek), mert ezek nem érintkezhetnek túl sokáig vízzel. Ilyenkor jobb, ha markodban tartod az ékszert/követ és úgy folyatod rá az ujjaid között a vizet. Fontos, hogy soha nem meleg vagy forró vízzel végezd a tisztítást!

Sokan kérdezik, hogy az ezüstnek nem árt-e, ha folyóvíz alá tesszük. A válasz az, hogy ennyi víz nem árt az ezüstnek, utána le is itatjuk, megszárítjuk az ékszert. De természetesen, ha például ezüst gyűrűben mosogatunk vagy uszodába megyünk az ezüst ékszerrel (ott még a klór is bántja), az már nem tesz jót neki. A gyógyvizek vagy éppen a Holt-tenger pedig teljesen el is színezhetik, befeketítik az ilyen ékszert.

2.  Ha a vízzel megtisztítottad, „kiürítetted” az ékszert vagy drágakövet, akkor érdemes feltölteni azt. Erre többféle módszert ismerünk és próbáltunk ki:

-         20160429-IMG 8015Feltölthető egy másik drágakő, gyógykő által. Erre legalkalmasabb a hegyikristály vagy az ametiszt. Ilyenkor lehetőség szerint ezeknek a természetes drágaköveknek valamilyen megmunkálatlan formáját ajánljuk, pl a több helyen is kapható ametiszt-kristálytelepet (ametisztdrúza vagy ametiszt-kristályház), illetve a megmunkálatlan természetes hegyikristály

-          Feltölthető a már megtisztított ékszer a Nap erejével is, kihelyezve 1-2 órára a napsütésre, annak energiájával tölthető az ékszer. Azonban itt érdemes betartani, hogy a túl erős, tűző napot kerüljük, legjobb a napfelkelte vagy a naplemente gyengédebb sugárzása.

-          A feltöltés a Hold fényénél is lehetséges, hölgyeknek ez különösen ajánlott. Lágyabb a napfénynél, és lágyabb, nőies energiákat ad. A legjobb, ha teliholdkor helyezzük ki a holdfényre a már megtisztított ékszert.

És végül még egy rendszeresen hozzánk érkező kérdésre szeretnénk itt válaszolni, nevezetesen arra, ami mindig felmerül a drágaköves ékszerek viselőiben, vásárlóiban, hogy ha már megtisztították első viselés előtt az ékszert, és viselik egy ideje, mikor kell azt újra megtisztítani és feltölteni. Erre a válasz nem túl precíz, mert csak azt tudjuk mondani, hogy érzés szerint, mindenkinél más és más. Általános szabályként azért elmondható, hogy eleinte sűrűbben (pl hetente), később azonban már nem szükséges olyan gyakran. Illetve minél erősebb egy blokk, testi-lelki probléma, annál sűrűbben szükséges a segítő ékszert tisztítani és feltölteni.

Ha további kérdésed lenne, kérjük írj az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címünkre, bármikor szívesen segítünk, ha elakadnál vagy kérdésed lenne ezekkel az ékszerekkel, drágakövekkel kapcsolatosan.

Felhasznált irodalom:

  1. Sonja Heider: Gyógyító kövek könyve, 2015.
  2. Cally Hall: Drágakövek, 2002.
  3. A. L. Matlins, A.C. Bonanno: Ékszerek és drágakövek, 2002.
  4. W.B. Crow: Precious stones, 1985.
 

English


Elfelejtette jelszavát?
Elfelejtette felhasználónevét?
Még nincs fiókja? Regisztráljon


Megbizhatobolt.hu - Ellenőrzött weboldal!

Írd be a keresendő szót és keress oldalunkon.


Név:

Email:Elérhetőségünk: tel: (06-1) 788-2067, email: info@mandra.hu


Kép